این سوال یکی از متداولترین سوالاتی است که در افرادی که قصد استفاده از ارتودنسی را دارند پرسیده میشود. درد و ناراحتی خفیف در درمان ارتودنسی معمول است. در درمان ارتودنسی انجام اعمالی مانند قرار دادن براکتها و سیمبر بر روی دندان، قرار دادن دستگاههای ثابت و متحرک و برداشتن آنها باعث ایجاد یک درد خفیف برای بیمار میشود.
درد ارتودنسی به چه عواملی بستگی دارد؟
درد ارتودنسی بستگی به عوامل مختلفی دارد مانند: سن، جنس، آستانه درد بیمار، میزان فشار و نیروی اعمال شده بر روی دندانها، میزان استرس و وضعیت عاطفی فرد. در طی عمل ارتودنسی نیرویی که بر روی دندانها وارد میشود یک پاسخ و واکنشی را در بردارد که شامل درد در محیط دهان است و ناشی از حرکت دندانها است. این واکنش باعث تغییر در جریان خون پس از اعمال نیروی ارتودنسی میشود.
در صورت بروز درد چه اقدامی لازم است؟
درد ناشی از ارتودنسی قابل مقایسه با درد دندان نیست. البته که در روزهای اولیه درمان ارتودنسی دندانها کمی حساستر میشوند و در نتیجه درد احساس میشود. ارتودنسی نیازمند یک دوره سازگاری است تا فرد بتوانند خود را با شرایط جدید وفق دهد و به طور کلی یه دوره زمانی 2 تا 6 روزه را برای سازگاری با این شرایط باید در نظر گرفت. مسکنها میتوانند طی این دوره از ارتودنسی که درد احساس میشود درد را تسکین دهند، اما انتخاب نوع مسکن را باید به عهده ارتودنتیست گذاشت. زیرا مصرف خودسرانه مسکن ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد.
رژیم غذایی در حین درمان ارتودنسی
افرادی که تحت درمان ارتودنسی قرار میگیرند باید در رژیم غذایی خود مواردی را رعایت کنند تا دچار مشکل نشوند. گاز زدن به برخی از خوراکی های سفت بعد از ارتودنسی باعث ایجاد درد زیادی در دندان میشود. همچنن استفاده از غذاهای سفت ممکن است باعث آسیب رساندن به سیمها و براکتها شود. افرادی که تحت درمان ارتودنسی قرار میگیرند بهتر است از غذاهای نرم استفاده کنند و مواد غذایی خود را به قطعات کوچکتر تقسیم کنند و مصرف کنند. از نوشیدنیهای رنگدار مثل چای، قهوه و نوشابه کمتر استفاده کنند زیرا ممکن است دندانها رنگ بگیرند و حتما پس از استفاده از هر نوع خوراکی حتما دندانهای خود را مسواک بزنند تا از ایجاد مشکلات دندانی مانند پوسیدگی و مشکلات لثه جلوگیری شود.